Hoeveel mensen mag ik meenemen?
Onze tip is: neem direct die mensen mee die belangrijk voor je zijn. Als je je droomjapon vindt is dat heel speciaal. Je straalt in de spiegel. Dat is een bijzonder moment, en als je graag je moeder mee wilt nemen bij het uitzoeken, kun je dat beter direct doen. Want als je eerst alleen komt passen en later de japon aan haar wilt laten zien, zul je veel minder stralen en onthoud je haar dat moment. Neem niet teveel mensen mee, want dan blijft het voor je gasten nog een verrassing wat je draagt. We hebben bruiden die het liefst alleen komen om hun jurk uit te zoeken en we hebben bruiden die graag met een aantal mensen komen. Wij stellen absoluut geen eisen aan wie je mee wilt nemen, maar bedenk wel hoe meer mensen, hoe meer meningen.

Ik ben zwanger, zijn daar ook japonnen voor?
Er bestaan (nog) geen positiemodellen, maar natuurlijk ben jij niet de enige die zwanger is en wilt gaan trouwen. We hebben regelmatig bruiden die 3 tot 7 maanden zwanger zijn als ze trouwen. Natuurlijk zijn er modellen die geschikt zijn, of te vermaken zijn voor als je zwanger bent. Kom gewoon langs en laat je adviseren.

Ik heb een afwijkende maat, hebben jullie dat ook?
Jazeker, wij staan in de regio bekend om onze grote maten.

Daarnaast kunnen een aantal ateliers maatwerk leveren in alle maten. Ideaal voor iedereen die niet in een standaard maat past.

Mijn bruiloft is snel, kan dat dan nog wel?
Natuurlijk, wij zullen altijd alles doen wat mogelijk is. Je keuze wordt minder groot, maar we hebben ruim 300 modellen in alle maten in de winkel. Daar moet toch wel iets moois voor jou bij zitten! Ons "record" bruidsjapon uitzoeken, afleveren en trouwen staat op twee werkdagen, dus voor jou moet het ook lukken!

Hoe lang voor mijn bruiloft moet ik komen?
Niets moet, laten we dat voorop stellen. Als je een onbeperkte keus wilt hebben uit alle modellen is het verstandig om minstens 6 tot 8 maanden voor je trouwen langs te komen om iets uit te zoeken. Bedenk dat alles speciaal voor jou gemaakt gaat worden en dat kost tijd. Onze leveranciers hebben een levertijd van 2 tot 5 maanden. Vervolgens moeten wij jouw japon nog op maat maken en ook dat heeft tijd nodig. Kortom: als je jezelf niet wilt beperken, is het verstandig op tijd je keuze te komen maken.

Ik heb een bepaald budget
Als je een bepaald budget hebt is het verstandig om dat aan het begin van het gesprek al te melden. Wij kunnen daar dan vanaf het begin rekening mee houden. Doe je dit niet, dan word je misschien verliefd op een japon boven jouw budget en heb je een probleem gekregen. Je hebt je droomjurk gevonden, maar wilt, of kunt niet zoveel geld uitgeven aan je jurk. Het is natuurlijk heel verstandig om, voordat je komt, na te denken over je budget. De prijzen van de bruidsjaponnen beginnen ongeveer vanaf 900 euro.

Wie moet ik meenemen als ik wil komen passen?
Voordat je bruidsjaponnen wilt gaan passen moet je goed nadenken wie je mee wilt nemen. De verleiding is groot om eerst eens lekker met een paar vriendinnen te gaan neuzen voordat je echt op stap gaat met de moeders.

Helaas blijkt dit niet te werken en dit kan veel stress in de familie geven. Op het moment dat je aan het passen bent en je past de japon waar je helemaal weg van bent, gaan je ogen glimmen, ben je helemaal gelukkig en heb je hem dus gevonden. Als je dan later met de moeders komt en deze japon laat zien is het zo iets van: "Kijk mam dit is hem." Je moeder ziet er dan maar één (of twee) en denkt dan: "Heb je dit al geprobeerd, staat dat niet leuk en pas deze nog even." Met andere woorden: je moeder mist het proces van dit staat je wel en dat staat je niet.

Verder merken we dat de moeders vaak teleurgesteld zijn en dat is misschien niet altijd even gezellig. Het is veel verstandiger om direct iedereen mee te nemen die je mag/kan helpen bij je keuze. Zij maken dan alles mee, zien veel dingen bij je aan en het moment dat jij stralend de paskamer uit komt, is dan ook het moment dat je dat met hun kunt delen.

Waarom staan er geen prijzen op de site?

Prijzen bruidsjaponnen
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de gasten op je feest weten wat jouw prachtige creatie heeft gekost. Dat is het geheim van de bruid! Om je toch een indicatie te geven kunnen we je vertellen dat je voor de meeste bruidsjaponnen moet rekenen op een kostenplaatje van 900 tot 1500 euro. (dit is ongeveer 70% van de collectie). Exclusievere merken zijn luxer afgewerkt en daardoor iets duurder, reken dan op prijzen tussen de 1300 en 1900 euro. In onze winkel lopen de prijzen door tot zo rond de 2500 euro, maar dat is nog maar 1% van de collectie.

Budget
Wij zullen je in eerste instantie nooit vragen hoeveel je te besteden hebt, maar heb je een budget in gedachten, dan is het handig om dit te zeggen tegen diegene die je helpt. Zij zal er dan natuurlijk rekening mee houden. Dit hoeft niet persé aan tafel, maar kan ook privé in de paskamer.

Minimumprijs
We zijn altijd op zoek naar de mooiste jurken voor de beste prijzen. We willen echter geen concessies doen aan kwaliteit! Daarom gebiedt de redelijkheid te zeggen dat de prijzen in onze winkel beginnen vanaf 900 euro.